Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/b/1/6/bee-improve.nl/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2348 Over ons | Bee-improve - Begeleiding & verbetertrajecten
06-52244492 info@Bee-improve.nl

Bee improve

"Er was niet één reden om Bee improve te starten, er waren er veel meer en dat aantal groeit nog met de dag." (Dirk de Jong)

Iedere dag worden wij bevestigd in onze keuze om Bee improve te starten. Er was niet een reden, er waren er veel meer. Wat deze redenen allemaal gemeen hebben, is dat ze een invulling geven aan onze missie om impact te hebben in deze wereld. Impact om organisaties socialer, duurzamer en economisch sterker te maken. Resultaten behalen op People, Planet en Profit (triple bottom line) met verbetertrajecten en verduurzamingsprojecten. Verantwoord verbeteren en beter verduurzamen.

We delen de passie om een positieve impact te maken bij organisatieverandering. We willen inspireren met een nieuw perspectief op veranderen en verduurzamen. Een perspectief dat energie geeft om voortgang te boeken en resultaat te halen. Met een aanpak die aansluit bij de identiteit van de organisatie op alle niveaus.” (Martijn Mahler) 

Soms moeten dingen zo zijn. Toen Dirk de Jong in de zomer van 2018 Bee improve startte was Martijn Mahler als sparringpartner een belangrijke adviseur bij het ontwikkelen van de identiteit van Bee improve. Gedurende het jaar dat volgde bleef de sparring over de verdere professionalisering van Bee improve intensief en waardevol. De inzichten van Martijn en Dirk versterkten elkaar. Het was dan ook een logische stap dat Martijn en Dirk eind 2019 besloten in gezamenlijkheid verder te bouwen aan Bee improve.

Verantwoord verbeteren
In een constant veranderende omgeving moeten organisaties zich blijven ontwikkelen. Organisaties moeten constant op zoek zijn naar verbetering om te voldoen aan de veranderende eis van de maatschappij. Organisaties moeten flexibelere, overzichtelijker en effectiever worden op een manier die bij de organisatie past. Alleen dan kunnen organisaties blijven voldoen aan de steeds hogere eis van de maatschappij.

 

Wij geloven dat iedere organisatie kan verbeteren en dat verbeteren en verduurzamen hand in hand gaan. Verantwoord verbeteren noemen we dat. Verbeteren vanuit het bredere perspectief, waarbij we niet alleen oog hebben voor Profit, maar ook voor People en Planet. Verbeteringen leveren altijd meer op dan alleen financieel resultaat. Laten we dat inzichtelijk maken en laten we de resultaten gebruiken als inspiratie om verder te verbeteren.

Over de initiatiefnemer Dirk de Jong
Mijn passie is verbeteren. Ik hou van de uitdaging om de status quo niet als een gegeven aan te nemen, maar als een nulmeting te zien voor verbeteren. Het leuke aan verbeteren is dat het iets is wat je nooit alleen doet. Om verbeteringen te realiseren, heb je elkaar nodig. Ik ben een aanjager en inspirator om samen op zoek te gaan naar die verbeteringen en deze te realiseren.

Mijn passie voor verbeteren wordt gecombineerd met een zorg die ik voel voor onze wereld. Ik zie organisaties worstelen met thema’s als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en ik kan me die worsteling goed voorstellen. Veel verduurzamingsprojecten vragen om forse investeringen en hebben lange terugverdientijden. Tegelijkertijd zijn technologieën enorm in ontwikkeling en is het maar de vraag wat nu de juiste keuze is. Organisaties willen de verantwoordelijkheid pakken, maar de toekomst is onzeker en kennis niet eenduidig.

 

Voor mij ligt de sleutel voor verduurzamen bij organisatieverbetering. Iedere organisatie kan vandaag starten met verbeteren en daarmee duurzamer worden. Verantwoord verbeteren noem ik dat. Het resultaat van verantwoord verbeteren is meer dan alleen Profit. Verantwoord verbeteren levert ook resultaat op People en Planet.

Daarnaast is het mijn overtuiging dat verduurzamingsprojecten pas effectief worden als we ook de vertaling maken naar de organisatie. Door verduurzamingsprojecten goed aan te laten sluiten bij de basisprocessen van de organisatie en het gedrag van medewerkers daarop af te stemmen, draagt verduurzamen bij aan de prestatie van de organisatie.

Verbeteren biedt organisaties kansen om te verduurzamen en verduurzamen biedt organisaties kansen om te verbeteren. Laten we deze kansen samen benutten!

Over de initiatiefnemer Martijn Mahler
Elke dag wil ik proberen het iets beter te doen dan gisteren. Dat betekent soms dat we een stap terug moeten doen om daarna twee stappen vooruit te maken. Samen met de organisatie probeer ik de echte drijfveren van de verandering naar boven te halen. Dat is in mijn visie namelijk het startpunt van de verandering. Dit vertaal ik samen met de organisatie in een realiseerbaar maar bovenal duidelijk doel wat de organisatie aanspreekt. Ik inspireer, coach, confronteer en trek je indien nodig over dat hobbeltje om ervoor te zorgen dat de juiste doelen behaald worden gezamenlijk met de organisatie. De mensen binnen de organisatie zijn altijd de belangrijkste factor in elk proces.  

Veranderingen inspireren mij elke keer weer. Dit komt doordat je de vertrouwde omgeving van mensen verandert. Dat zorgt voor spanning, wrijving, uitdaging en verfrissing. Elementen waar de één om staat te juichen terwijl de ander zich afvraagt waar dit nou allemaal voor nodig is. Elke medewerker heeft zijn eigen inbreng, uitgangspunt en tempo. Het is essentieel het juiste tempo en de juiste taal te spreken om de gewenste verandering voor elkaar te krijgen. Hierbij is gedrag de sleutel tot succes. 

 

 

Omdat ik elke dag probeer het beter te doen dan gisteren betekent dit ook dat ik oog heb voor duurzaamheid in het ruimste begrip. Hoe houden we de mensen duurzaam inzetbaar. Hoe kunnen we naast verbeteren ook verduurzamen? Kunnen we samen kijken hoe we de uitgangspunten van People, Planet en Profit in kunnen zetten. Want ook hier hebben wij gezamenlijk een verantwoordelijkheid in.

Neem gerust contact met ons op!